Snaggad på jobbet

Här är en helt purfärsk bild på mig när jag sitter och felsöker modem som allra bäst. Jag har då fått veta att jag har fått den stora äran och det stora förtroendet att ha hand om modemreturer på Glocalnet, och att detta blivit en speciell instans. Så man skulle kunna säga att jag är min egen chef eftersom ingen annan jobbar med just detta. Så det är alltså såhär man ser ut när man är chef. Snaggad och med ett pillemariskt leende på läpparna.

Vad försiggår egentligen i den unge mannens huvud? Sitter han och drömmer om ett liv på Bahamas sandstrand? Har han precis beställt sju säckar begagnade höstlöv på ebay? Eller är han helt enkelt bara väldigt väldigt kåt? Ja, frågorna är många, svaren ack så få.


Mobilen är på väg!

Hej Daniel,

Din order 982XX har levererats 2006-06-30 09:12 och beräknas komma fram till dig inom några dagar.

Ha en bra dag önskar vi på
Katshing Netsales AB
www.katshing.se


*tusentals fyrverkerier i regnbågens alla färger pryder den nattsvarta himlen, hjulande hovnarrar ropar ut den glada nyheten på stadens torg, och konfetti regnar nedför väggar och tak*


På måndag då. Som jag har väntat... Nu ska den äntligen bli min. Min egen. Min älsssskade... Okej, det där var klyschigt, jag ber om ursäkt. :'(

Cloud Strife & Hardy Daytona


Gah, jag vill ha! Jag älskar Final Fantasy, och just sjuan är för mig helig. Tyvärr går den på 1500 spänn eftersom den är limited edition, så det får nog bli i ett annat liv...

*himlen färgas plötsligt svart och stora åskmoln hopar sig*

... Eller möjligtvis en annan vecka. Muaha... Muahahah.... MUAHAHAHA!!!

Mucho better!

DSC00420
Sådär ja! Nu blev arbetsplatsen genast mycket trevligare.
/Daniel per MMS

Ja se ungdomen nu för tiden...

Herregud... Jag var just nere i centrum och skulle handla en ram att ha min Linnea i så jag kan se henne så ofta jag vill på jobbet. Där såg jag en tjej som gick i min parallellklass på högstadiet. Med två barn i barnvagn. Och jag har sett henne förut med ett. Och hon är inte den första jag ser som gått samma väg. Alltså, förlåt mig... Jag tycker skitmycket om barn och vill själv ha ett eller flera i framtiden. Men borde man inte leva (alias jobba, beror på hur man känner) lite innan man börjar klämma ur sig en efter en? Man blir ju trots allt lite låst sedan, hur mysigt det än är att "höra ljudet av små barnfötter". Men å andra sidan, det är inte min sak. Gör det henne lycklig så fine.

Sen skulle jag i varje fall gå på McDonalds var det tänkt. Då såg jag att en viss lång mörkhårig tjej jobbar där. Blev helt paff, inte sett henne på ett år. Jag panikade, och vände på klacken. Hon har nämligen flirtat järnet med mig tre av tre gånger jag handlat av henne. Och jag känner mig inte riktigt bekväm med det. Det blev Fullersta-grillen istället, där jag har min gamla goa, smått korpulenta invandrarkarl i övre medelåldern. Bara några meter utanför Donken log en flicka åt mig. Har jag blivit Mr Hunk helt plötsligt? :P

Ujujuj...

I morgon kommer Linnea! Yay! Vi ska titta på min (till 99,99999% säkerhet) nya lägenhet. Behöver ett andra utlåtande. Och sen ska hon bo här tills på fredag, kanske längre om jag har tur (men å andra sidan ska Linnea träffa en kompis så jag får nog sluta vara ego för en sekund och hoppas att hon får träffa henne. =) Men för min egen del hoppas jag ju alltid att hon stannar så länge som möjligt).

"Gah!" - En mobiltörstande ung mans reflektioner.

Ju mer man vill ha något desto mer strul blir det för att det.

08:53
Nu har diverse återförsäljare börjat skeppa ut sina mobiler, och folk får leveranser till höger och vänster. Men inte Daniel. Nä, han får vackert vänta för att han valde fel ställe att köpa sakerna från. Billigast är sämst. Och det läskiga är att jag är 100% villig att betala 800 kr mer för att få den idag. Har inte Katching (stället jag beställde från) skickat sitt nu-har-vi-din-mobil-betala-så-får-du-den-imorrn-mail någon gång innan 16.00 så ringer jag The Phone House som enligt legenden ska ha den köpbar.

09:05
Tittar på min order på Katching, fortfarande 182:a i kön. Har mailat deras kundtjänst och frågat om jag kommer att få min nu i veckan eller om de har totalslut på sin första leverans. Igår sa de nämligen att de inte fått in jack shit, men det stämde ju inte eftersom alla bratkids får sina. Suck... It's gonna be a loooong day.

09:22
Hittat på Katchings forum, antagligen skrivet av någon som jobbar där:
"Goda nyheter, ni behöver inte vara oroliga. Har du beställt så har du antingen redan fått mail om att den är leveransklar, annars så får du det på fredag. Då vi får hem till resten av de inneliggande ordrarna"

PÅ FREDAG?!! Men det är ju flera VECKOR tills dess!! Aww, man...

IKEA, min frälsare.

Jag har förhoppningsvis fått en lägenhet nu. Ska byta min trea för 5500/mån till en 1,5:a för 4100/mån. Ska ta med mig det viktigaste som TVn, knivsetet, soffan och hallbänken, men annars ska jag nog shoppa loss ganska rejält på IKEA.

Nu blir kanske inte detta världens intressantaste inlägg, men se det som att ni får den enorma bonusen att ta del av min privata inköpslista som jag lägger upp här för att inte glömma bort det. Hittills har jag kommit på att jag vill ha följande:
Eh, ja. Det var typ det. Men det finns säkert mer roligheter. Går man en vända på IKEA så kommer man ALLTID ut ur affären fattigare än man trott.

Det goda, det onda och det fula.

Det goda är en bra beskrivning på hur min helg var. Det kan mycket väl ha varit bästa midsommarhelgen nånsin. Jag var nere i Oxelösund med Linnea, och vi hade det väldigt trevligt. Själva midsommarafton spenderade vi lugnt och stilla genom att titta på stekta gröna tomater och äta pizza. Det är nog det officiella beviset på att man inte behöver dansa runt stången och dricka nubbe. Men gårdagen tog nästan priset. Grillspett och färskpotatis. Kyckling, nötkött, korv, paprika, majskolvar... Slurp! Så sjukt gott allting.

Det onda är däremot att min mobil är ännu mer försenad. Jag tror att jag blir tokig! Jag vill ha den nu! Nununu!

Det fula är att min iPod faktiskt fungerar. Tja, är väl bara att tacka och ta emot antar jag. Den höll på och larvade sig lite från och till under flera dagar, men nu verkar den ha hoppat igång igen. Däremot tycker jag ljudet är lite brusigt, men förmodligen har det nog med hörlurarna att göra, eftersom de fick sig ett dopp de med. Dessutom var det just lurarna som fick mest närkontakt med diverse exkrementer, så jag ska nog slänga dem inom en inte alltför avlägsen framtid.

Nu ska jag gå på lunch, hej.

Smidigt, Daniel.

Ibland inträffar saker som gör så att man frågar sig själv om man drömmer eller är vaken. Om man lever eller bara existerar i en enda stor B-komediserie. Nyss upplevde jag en sådan sak.

Jag var på jobbet här som vanligt. Så kände jag att jag var tvungen att gå på toaletten, som människor behöver göra då och då. Jag satte mig därför och krystade, spelandes ett fult litet flygspel på min mobil. När jag var färdig lutade jag mig fram över toalettsitsen för att spola. "Plopp" lät det, och vips försvann min iPod ned i djupet. Jag hade tappat min nyinköpta 2500 kronor dyra iPod nano rakt ner i muggen.

För en millisekund gick jag igenom en inre kris. Vad skulle jag göra? Men valet var inte alltför svårt, utan jag körde heroiskt ner handen och plockade upp min f.d. mp3-spelare. Efter mycket papper för att torka bort både vatten och... Annat så tryckte jag försiktigt på knapparna för att se om den fortfarande fungerade. Det gjorde den! ... I några sekunder. Nu är den helt död.

Jag försökte ringa kundtjänst, men de ville veta mina personuppgifter. Jag sa åt dem att jag bara ville veta om det fanns något jag kunde göra, men de vägrade säga det innan jag sagt både namn, nummer och adress. Så då lade jag på luren, känns inte så smidigt om man vill ringa igen och låtsas att "den bara slutade fungera", om de redan vet att man ringt in och sagt att man tappat den i muggen liksom, för att försöka få det hela att gå på garantin. Men förr eller senare lär de ju märka att kretskortet är kortslutet av vatten.

... Och att min iPod luktar skit.

Mir ist kalt! So kalt!

Grr... Besök av en gammal bekantskap idag.

Nej, jag har ingen lust!

Macho, macho man!

I natt drömde jag en gay-dröm. Illa. Det var jag och min barndomskompis som tydligen skulle skriva något högskoleprovsliknande högt uppe i ett enormt luftskepp. Så hade han hittat en annan favoritkompis där, så jag blev dissad och satt utanför provsalen och surade. Plötsligt slet jag upp dörren dit, gallskrek några svordomar, stängde dörren igen och fortsatte sura. Efter ett tag var alla klara med skrivningen, och min kompis stirrade på mig medan han symboliskt gick förbi utan att säga ett ord. Efter det minns jag inte så mycket av drömmen, men jag vet att det var något med ett kärleksbrev där jag förklarade hur jag kände för honom och inte ville att han skulle umgås med någon annan... Alltså vad fasen... Jag drömmer sjuka saker.
 Linnea, var inte orolig. Det är bara dig jag vill ha! :D

Annars sitter jag på jobbet och gör *trumvirvel* ingenting. Jag har fortfarande inte fått inlogg trots att chefen sa att vi skulle, citat, "klippa honom (den ansvarige för att skaffa inlogg) det första vi gör i morgon (idag)", slut citat. Bah. Men å andra sidan har jag fixat lite med min blogg, bland annat städat lite bland mina länkar. Så nu är det så prydligt så.

En glädjande nyhet också! Min
mobil, som jag längtar så sjukt mycket efter, kan mycket väl släppas tidigare (Måste bara berätta. Jag fick hjärnsläpp där. Jag funderade i fem minuter på hur man skulle skriva det där. Jag tänkte på "mer förr", "snarare", men inget kändes rätt. Sen slog jag upp ordet "sooner" på en engelsk-svensk ordbok, och fick fram ordet jag sökte. Jag hade glömt bort ordet tidigare. Ibland blir jag fasen rädd för mig själv.) än jag tror. Enligt säkra källor ska sidan jag beställde från nämligen få in runt 500 förhansbokningsexemplar redan nästa vecka. Så då tänkte jag spontant att jag var körd när jag var påväg in på orderbekräftelsen för att kolla mitt nummer i kön. Men Gud hörde bön, nummer 423! Så kanske kanske att jag kan få den ganska snart. Jag hoppas.

Hermafrodit

Jag har stulit en kyss från henne
Hon ville ha den tillbaka
Jag har inte låtit henne gå igen
Vi smälte samman till en massa
Det är bara så rätt för mig
Jag är en vacker bisexuell
Två själar under mitt bröst
Två kön, en lust

Hermafrodit, hermafrodit
Hermafrodit, hermafrodit

Jag går annorlunda genom dagen
Jag är den vackraste människan av alla
Jag ser underbara saker
som inte var uppenbara för mig förut
Jag kan göra mig glad varje dag
Jag kan skicka mig själv rosor
Det finns ingen andra och ingen tredje
En och en, det är samma

Hermafrodit, hermafrodit
Jag är så förälskad
Hermafrodit, hermafrodit
Jag är förälskad i mig själv

En till mig
En till dig
är inte hur det är
för mig

En till mig
En till mig
En och en
Det är jag

Jag är ensamma, inte ensam
Jag kan vara tillsammans med mig själv
Tidigt kysser jag min spegelbild
Och på natten sover jag med mig själv
När de andra letade efter flickor
kunde jag redan befrukta mig själv
Och jag blir inte ens nedstämd
när någon säger "fuck you" åt mig

Hermafrodit, hermafrodit
Jag är så förälskad
Hermafrodit, hermafrodit
Jag är förälskad i mig själv

En till mig
En till dig
är inte hur det är
för mig

En till mig
En till dig
En och en
Det är jag

Det var lågt. Men inte lika lågt som...

Det går utöver mitt förstånd hur man kan anställa någon utan att alla verktyg personen behöver för att kunna utföra sitt arbete finns. Nu har jag jobbat här i fyra dagar, och jag har fortfarande inte fått något inlogg i systemen. Men annars verkar det väl... Genomlidbart.

Något som däremot var mycket mer än genomlidbart var helgen med Linnea. Vi hann med att både besöka min mormor och morfar, gå på IKEA, ta en långpromenad långt in på natten, samt shoppa loss (lite iaf) i stan.

Nu jobbar jag t.o.m torsdag, och sedan ska jag få fira midsommar med henne igen. Mys! Dock har vi fortfarande inte bestämt vart vi ska, men det får tiden utvisa helt enkelt.

Puss och kram, och vilket sjukt dåligt skrivet inlägg. :)

First day on the job.

Just nu är jag så fasansfullt trött så jag knappt vet vad jag heter. Än mindre skriva en doktorsavhandling om hur min första dag på Glocalnet var.

  • Det var trevligt.
  • Jag fick ett passerkort, dock utan min bild som på comhem.
  • Jag har inte fått mina inloggningsuppgifter än.
  • Jag börjar förstå hur systemen fungerar, men de är sjukt avancerade.
  • Linnea är söt.
  • Jag har hälsat på många människor idag.
  • Jag gjorde världens kortaste introduktion av mig själv, den löd ungefär: "Jaa... Jag tog studenten för ett år sedan, sen har jag jobbat på Com Hem i fem månader, och nu är jag här".

You fail!

"Popocatepetl och Citlaltepetl".

Försök säga det tio gånger fort.

Elan IT och Glocalnet.

Daniel Werner har idag fått fast anställning hos Elan IT som ambulerande IT-konsult, och börjar på sitt nya uppdrag på Glocalnet direkt i morgon 08.00.

... YAY! :D Jag blev helt paff när hon nästan direkt sa att hon tänkte erbjuda mig anställning där. Så nu är jag typ yngst på hela företaget. Vi gick igenom en hel hop med papper, löner, regler, allt. Sedan kom min kontakt där (han min chef på Com Hem kände och som jag först skickade CVt till) och berättade att chefen för 2nd Line på Glocalnet hade tackat ja till att jag skulle få börja där, och att han hade tyckt vårt möte var mycket positivt. Så imorrn ska jag sticka direkt till Glocalnet och få börja på studs. Trevligt! :) Sen var det även en  årlig personalfest på Elan IT som jag blev inbjuden till eftersom jag fick anställning, så där kom jag med på ett bananskal också. Den är iaf på Fredag, men jag får se om jag går. Beror på om jag orkar och har lust, är en halvtimme efter jobbet, samt om Linnea kommer eller ej. =)

Elan IT har rätt att säga upp min provanställning när som helst under de första sex månaderna, men det lär inte bli några problem så länge det funkar hos Glocalnet. De kan säga upp mig när som helst med en dags varsel, men min chef där sa att den tjänst jag skulle få lär behövas tills minst årsskiftet. Så jag bör nog göra mig hemmastadd. I vilket fall skulle lönen ligga på 17 500+ så länge jag arbetar normalt mycket, och en garantilön på 13 500 om jag inte har något uppdrag (vilket inte lär bli aktuellt förrän vid årsskiftet som sagt).

Vidare så ser det ljust ut med lägenhet, mamma har fått fler förslag som ser bra ut. Så det kommer nog lösa sig för mig också.

Djur

Vad gör en man
Vad gör en man
Vem kan se skillnaden
mellan människa och djur
Vad

Han kommer att gå till sin dotter
Hon är vacker och ung
och sedan, som en hund,
para sig med sitt eget kött och blod

Vad gör du
Vad känner du
Vad är du
Blott ett
Djur 

Vad gör kvinnan
Vad gör kvinnan 
Vem kan se skillnaden
mellan djur och människa

Hon doppar fjädern i hans blod
och skriver ett brev till sig själv
Livlösa rader till barndomen
när hennes far sov hos henne

Vad gör du
Vad känner du
Vad är du
Blott ett djur

The good news and the bad news.

The good news: Det gick bra på arbetsintervjun idag. Först kom jag dit en timme och en kvart för tidigt, så jag satt i solen en bra stund. Och så köpte jag en fanta, men den smakade ungefär som gamla skor luktar, så jag hällde ut den efter två klunkar. Sen traskade jag vidare till Glocalnets huvudkontor och väntade där på min kontakt. Jag lyckades inte lista ut om han skulle vara min chef, eller om han bara var nån rekryterare. I vilket fall fick jag berätta lite om vad jag pluggat, vad jag gjort på Com Hem, vad jag skulle göra om jag blev osams med någon i gruppen, vad jag skulle göra om jag mötte en arg kund, vad jag tycker mina positiva och negativa egenskaper är, osv.

Allt kändes i vilket fall bra, och jag tycker jag skötte mig riktigt okej. Han sa att han pratat med tre eller fyra personer, och att jag spontant kändes bäst av dem. Han trodde att jag skulle passa bra på Glocalnet, och sa att han hör av sig om några dagar. Jag fick för övrigt veta att det var en heltidsanställning, löpande. Jag som bara trodde att det var nåt vikariat eller dylikt. Så det verkar hur najs som helst.

I morgon ska jag på en annan intervju, denna gång med de som Glocalnet hyr mig från, dvs Elan IT, tydligen någon del av Manpower. De ville tydligen träffa mig, så jag vet inte riktigt om det är en fullfjädrad arbetsintervju (eftersom det trots allt är dem jag arbetar för egentligen) eller bara ett mer inofficiellt möte.

The bad news:
Det gick lite sisådär när jag skulle titta på lägenhet. Jag vet inte hur utgången blir, men det kändes negativt. Hans lägenhet var jättemysig, den vill jag väldigt gärna ha. Och han sa att han gillade min också, även om han inte tyckte det spelade nån roll om det var en tvåa eller en trea. Men vi vet inte riktigt om HUGE, vår hyresvärd, kommer att tillåta något byte eftersom killen jag ska byta med inte har mycket till inkomst. För mig är det inga problem, de är bara glada om jag byter till något mindre. Men för honom... Hmm.

"Glocalnet, Daniel"?

Hmm... Otäckt.

Skickade ju in mitt CV till
Elan IT för ett tag sedan, har för mig jag nämnde det. Sedan, för ca en och en halv vecka sedan ringde de och sa att de eventuellt hade ett uppdrag för mig på Glocalnet. "Åfasen, trevligt" tänkte jag och glömde helt bort att fråga saker om anställningsperiod, lön, osv. Hon skulle i alla fall återkomma.

Tiden gick, så nu ringde jag idag igen. Frågade om hon hade någon ny info. Det hade hon, jag ska på anställningsintervju i morgon klockan 13.00. Spännande. Inte särskilt nervös, det kommer väl. Tänker dock mest att jag kör mitt race och är mig själv, berättar vad jag gjort på Com Hem och vad jag kan, så får de avgöra om de vill ha mig i teamet eller inte. Tänker inte utge mig för att vara någon Übermensch som så många företag verkar söka. Jag kan det jag kan. Nåja, håll tummarna för mig är ni snälla. =)

Ska och titta på en lägenhet imorrn också, ligger mitt i centrum och verkar väldigt trevlig. Det enda negativa är att den ligger på... TOLFTE våningen. Argh! Och jag som hatar hissar. Nåväl, det blir nog bra. Jag ska först och titta på hans lägenhet och sedan efteråt ska han titta på min. Så det blir till att städa som ett litet jehu ikväll.

Vidare så har min datormus gått sönder. Hade en MX1000, nån hi-tech laserpryl. Den har börjat hacka som bara sjutton, muspekaren hoppar en halvmeter utan att jag rör handen motsvarande sträcka. Dock är jag positiv då märket är Logitech. Logitech har den mysigaste garantin jag varit med om. Det är typ "Oj, den är sönder. Då får du en ny. Ha en bra dag". Så var det förra gången. Jag hade köpt stora högtalare för 2500 spänn, så började det brusa och spraka i dem efter ungefär ett halvår. Så då ringde jag supporten som sa att det var ett relativt vanligt fel på just den modellen. Så då sa de att jag skulle få ett sprillans nytt paket, och pga att mina högtalare var en utgående modell så fick jag nästa i serien utan extra kostnad. Det var bara att tacka och ta emot. Enda kravet var att jag klippte av de gamla sladdarna och skickade till dem i ett kuvert, för att försäkra dem om att jag inte ljög och fick två set istället. Jag älskar Logitech.

Det var dock väldigt jobbigt att få hem de nya högtalarna. Jag fick en vanlig avi från posten, och när jag gick ner så väntade ett ENORMT paket på mig där. Minns inte exakt, men nog låg det väl på en 10-15 kg iaf. Det var lagom roligt att bära hem en kilometer. Fick bära så långt jag orkade, släppa ner paketet, vila ett tag, sedan bära en bit till. Tog uppemot trekvart att komma hem tror jag, vanligtvis fem minuter. Var flera som erbjöd sig att hjälpa till, däribland en tant som tyckte jag skulle lägga paketet på hennes rullator... Thanks but no thanks. Sen köpte jag en fantaburk då jag blev så trött. Det var ju inte så smart, då jag då hade två saker att hålla reda på. Så jag fick gå fram och lägga fantan på marken, för att sedan gå tillbaka och hämta paketet, bära det till drickan, sedan repetera detta. När jag hade druckit upp halva fantan så jag en invandrarkille komma gående mot mig. Detta var när jag precis skulle till att lyfta paketet igen, och hade lagt fantan en femton meter framför mig, och jag såg direkt i hans blick vad han tänkte göra. Mycket riktigt, han hoppade jämfota på min stackars fanta, så den blev alldeles platt. Jag hann inte  ens säga farväl. :(


Tjena! *pekar på*

Nu har jag kommit hem från Eskilstuna. Det var jättesegt på tåget. Först kom jag dit i sista sekund (hade inte hunnit alls utan skjuts av Linneas mamma Cattis, tack för det!) och fick springa. Då förstaklass-vagnarna låg först där jag kom ifrån fick jag springa förbi dem och ännu längre. Då blev alla runt omkring griniga och undrade om "jag skulle med eller". När jag väl klivit på kom konduktören efter en stund. Jag lämnade fram mitt pendlarkort, men var inte säker på om jag kunde betala med det på tåget utan att ha dragit det i automaten. Det kunde jag inte, så det gick inte att betala. "Lyste det en grön lampa?" frågade hon. "Jadå" ljög jag. Då blev det trubbel minsann. Hon tog med sig mitt kort och kollade betalningsloggarna i Strängnäs. Så kom hon tillbaka och sa att kortet inte använts sen nionde Juni. "Det var konstigt" ljög jag igen, och fick till mitt förtret betala ändå, nu med mitt vanliga kontokort. Nåja, det var värt ett försök.

Efter det blev det mer problem. Tydligen hade någon kompressor gått sönder på tåget, så den tvärnitade ungefär två minuter från Flemingsberg, där jag skulle av. Så stod vi där i ungefär tjugo minuter, medan min pendel gick. Under tiden blev vi alla underhållna av en liten grabb på en sådär fyra år kanske, som satt i sätet på andra sidan gången. Han var helt vild, sprang runt, skrek, petade sig i näsan och stoppade i munnen, gjorde pruttljud, skrek "bajs" sjuhundrafemtionio gånger. Och hans mamma sa åt honom varenda gång. Och han ignorerade sin mamma varenda gång. Och till råga på allt hette killen Otto, det namnet vet jag att Linnea gillar. =) Jag funderade lite på att slänga iväg en femkrona till mamman när jag gick av, och säga nåt i stil med "Det är ju dyrt med Damp-medicin nu för tiden". Men så kom jag på att jag inte är sån, så jag lät bli.

Jag måste bara berätta en annan sak förresten. Det var såhär att jag var ute med Linnea igår. Vi var på ICE, ett lokalt plejs i Eskilstuna. Och plötsligt insåg jag en sak: Jag, Daniel Andreas Werner, var där med den absolut snyggaste tjejen.

Nu ska jag inte säga att jag inte tänkt på det förut, för enligt mig har det varit så i exakt fyra månader idag, vart vi än varit. :D Men i vilket fall var det en förbannat mysig känsla.Raaaawwwr! =)
(Nej, hon har inte tagit studenten, det var happy hour
om man hade studentmössan med sig.)

Är det okej om jag röker här?

Haha, så har man då slutligen kommit hem från sin "fest" med det forna Com Hem Customer Support.

Det hela började jättebra med att jag åkte helt fel. Jag var där en och en halv timme för tidigt, som jag brukar vara när jag inte är säker på om jag ska hitta. Jag irrade runt en liten stund innan jag hittade  busshållplatsen jag skulle till. Nummer 47. "Yay, nu blir det inga problem" tänkte jag, och SMSade till Linnea att jag hittat rätt... Ack och ve... Högmod kommer före fall. Jag hade gått på på fel sida och fick därför åka med tills bussen vände. Till Tomteboda. Så jag satt lugnt i min egna lilla värld och såg hållplats efter hållplats svischa förbi, och trodde hela tiden att Strandvägen skulle vara nästa... Fasen. Så då fick jag åka med tillbaka, vilket tog hur lång tid som helst då precis hela Stockholm skulle med just min buss. Chauffören var arg och skrek i högtalarna, och jag tittade på klockan ungefär varannan minut.

Till slut var jag där, tre minuter innan vi skulle samlas. Men jag var ändå först på plats, så jag fick vänta en stund.

Ptja, sen rullade det på. Vi åt buffé, de hade nästan bara skaldjur och fisk vilket jag avskyr. Men gott bröd däremot, och hur mycket dricka man ville ha. Rökeriet hette stället, därav min fyndiga rubrik. Det låg iaf ute på Fjäderholmarna, så vi fick åka färja i en halvtimme ungefär. I vilket fall så var det ju som sagt gratis dricka, så mina kära f.d. kollegor var inte snåla med vinet. Riktigt på dojan blev de också, det var roligt. Några utdrag från hur konversationen gick:

"Mackan hade teståkt sin permobil och blev våldtagen."

"Pungen var så jäkla stor så den trillade i vattnet! Och då var han tvungen att skriva och berätta om det."

"Bajs! Bajs, bajs, med kiss-sås till!"

Ja. Det var på den nivån det var.

 

Extra bonus: Några hemska bilder på mig. Borde tagit några ordentliga på hela gänget, men det blev inte av. På bild nummer två kan man även se den ökände Herr Kritvit.

Det blir ståplats i Nybroviken...

I morgon ska jag på avslutningsmiddag för Com Hem Customer Support där jag och resten av mina bittra kollegor som fått sparken, citat, "under lättsamma former ska intaga en härlig måltid och ha trevligt med varandra", slut citat. Nejmen det ska väl bli roligt. Com Hem bjuder på allt, så det blir till att äta tills jag kräks. Helst innan, men man kan inte få allt. =)

Har ingen aning om när jag kommer hem. Skulle vara roligt om alla blev sådär riktigt drängfulla och började slå på varann. Det har nämligen hänt förr, på fler än en julfest bland annat.

Nåväl, i morgon vet ni var ni har mig i alla fall. På en ö i skärgården som heter Fjäderholmarna. Vi ska mötas vid Nybrokajen. Ser jag en hink och en påse cement springer jag!

Extreme Blogg Makeover™.

Sådär ja, nu har jag tagit steget. Jag har dels uppgraderat mitt Blogg.se-medlemsskap till Pro, och dels gjort om min blogg. Alla färger är bytta och några bilder är tillagda. Allt lila blir till b-b-b-blåååååått! Mumma!

Nu gäller det bara att hitta på ett nytt namn. Ultima -  En _____s reflektioner. En vadås reflektioner? Hjälp mig att hitta på något bra och du har chans att vinna min eviga respekt, samt eventuellt ditt namn nämnt i ett blogginlägg! Ta chansen idag! :D

Edit: Linnea (otippat... :P) kom med det vinnande förslaget. En fantafanatikers reflektioner. Jag tycker om fanta. Mycket fanta. Fanta är bra. Fanta!

Sagan om Linneas kudde.

Det var en gång en kudde. Kudden låg ensam och övergiven på ett kallt IKEA-varuhus någonstans norr om ekvatorn. Som den drömde om ett liv i värme, ett liv hos någon som skulle älska den precis som den var.

En dag kom en pojke och en flicka till varuhuset. Pojken höll hårt om sin plånbok i ena handen och hårt om flickans hand i den andra. Det var då, när allt hopp nästan var slut, det kudden aldrig kunnat drömma om inträffade. Flickan hade valt kudden som sin. Kudden var överlycklig, aldrig mer skulle han behöva gråta sig till sömns där i mörkret. Pojken kastade en kärleksfull blick på flickan, och sedan gick de båda hand i hand mot kassan. Pojken tog upp en blank femkrona ur sin portmonnä och så var kudden köpt.

Flickan sov sött på kudden, pojken var glad över att flickan var glad. Och kudden själv? Ja, han levde förstås också han lycklig i alla sina dagar. Slut.Nu har jag gjort det igen.

I've been a bad, bad boy... ;)

Daniel har köpt spel för dyra pengar.
Resident Evil 2 och 3 blev det. Rätt gamla spel, rätt dålig grafik, rätt sunkigt ljud... Men rätt ordentligt bra.

Min del

Idag kommer jag träffa en herre
Han tycker om mig så mycket att han skulle kunna äta upp mig
Mjuka delar men även hårda
står på menyn

För att du är vad du äter
och du vet vad det är

Det är min del - Nej
Min del - Nej
Den där är min del - Nej
Min del - Nej

Den slöa eggen, bra och ordentlig
Jag blöder kraftigt och mår dåligt
Även om jag måste kämpa för att hålla mig vaken
fortsätter jag att äta under kramper

Den är bara så bra tillagad
och så fint flamberad
och så härligt serverad på porslin
Och till det, ett gott vin
och levande ljus
Ja jag tar min tid
Man måste ha lite kultur

För att du är vad du äter
och du vet vad det är

Det är min del - Nej
Min del - Nej
För det är min del - Nej
Yes det är min del - Nej

Ett skrik kommer att stiga till himlen
Det kommer att skära genom ängelshärar
Fjäderkött kommer skriande falla
från toppen av molnen till min barndom

Den senaste tiden var det, ja.

Argh, det är så grymt svårt att försöka komma ihåg allt. Men jag ska här och nu göra ett tappert försök, håll tummarna. Ska t.o.m försöka skriva allt i presens, på äkta Efterlyst-manér. Åter igen, håll tummarna.

Måndagen 29:e Maj
Jag mår dåligt. Jag har inget att göra, klockan är mycket, och det är mörkt ute. Jag blir så arg över min situation så jag slår ett slag i tangentbordet. Knappar flyger all världens väg. Jag blir ännu mer irriterad över detta, sätter mig och surar ett tag, för att sedan sätta tillbaka allt på dess rätta plats. Tangentbordet verkar vara oskatt. Jag blir lite gladare igen.

Tisdagen 30:e Maj
Jag ringer Linnea och ber henne på mina bara knän att komma och hälsa på mig. Efter viss övertalning och mutor om chips, raclette, godis, gos, hett bad, och diverse annat så går hon med på det trots hennes fotvärk och skavsår. Daniel glad! På kvällen hyr vi en film,
Corpse Bride, och ser på denna. Mitt betyg blir 3/5. Lite söt sådär, men alldeles för lik (Haha, lik. Humor.) Tim Burtons tidigare film The Nightmare Before Christmas. Men det var nog meningen, den är en klassiker.

Onsdagen 31:a Maj
Då jag bokat tid till Janne på ungdomsmottagningen 11.00 får jag och Linnea kliva upp i ottan. Hon är söt och följer med mig, och mot slutet av sessionen får hon ta en oväntad del av "behandlingen". Men jag gillar det, är roligt att höra henne berätta för en utomstående exakt vad det är hon gillar med mig. Hos Janne visar det sig iaf att det enda jag har problem med är pilen tillbaka till det jag är bra på. När jag blir deppig tänker jag alltid på det jag är dålig på och kan inte tänka på motsatsen. När jag får beröm är jag dock snabb med pilen till det jag är dålig på igen. Ska bara tänka på detta, så skall det mesta vara löst. Nu har jag testat detta lite, och det verkar fungera. En ljus framtid indeed. Senare på dagen hämtar jag ut mitt Singstar-spel, men ingen av oss orkar egentligen sjunga något.

Torsdagen 1:a Juni
På morgonen (nåja, 13-tiden) åker vi in till *håller för näsan* Kongliga Hufvudstaden och shoppar. Vi går på Mums; där finns en hel del trevliga saker men ingen skolflickekjol. Skandal! Sedan går vi på diverse små mysiga krimskramsbutiker. Jag köper mig en supertunn svart slips ála Reservoir Dogs, och sedan en Eyetoy-kamera till Singstar-grejset. Känns så fult att inte kunna ta kort på sig själv när man kommit på förstaplats vilket man garanterat gör när man äger som vi gör. =D Efter det blir det faktiskt ett par skor. Det är inte vanligt när det gäller mig, jag hatar att köpa skor. Men efter många om och men och snudd på irritation så hittar jag mig faktiskt ett bar fina OCH bekväma. Inte illa. Slutligen går vi på Åhléns och köper en lock... En plattång till Linnea. Sen åker vi hem till fattigdom och elände (eller något) och plattångar hennes hår, och sjunger litegrann. Vi är bäst! Roligast att sjunga är Hoobastank - The Reason, men jag har en viss förkärlek för Robbie Williams & Kylie Minogue - Kids. Vi är så sjukt söta när vi sjunger duett på den. :')

Fredagen 2:a Juni
Jag och Linnea tar en slappar-dag. Vi sover länge, gosar mycket, åker till henne relativt sent på kvällen. På tåget säger hon en sak som gör mig förvånad men samtidigt väldigt väldigt glad. Vi är framme 21.06 och då har mitt favorit-kebabhak Baba Gur Gur stängt. Sorgen är påtaglig. Det blir dock genast bättre när vi, påväg till Hemköp, av en händelse inser att vi båda kan Fjärilslarvens sång! Det kan inte vara annat än ett tecken på att vi är själsfränder. Förhållanden där båda kan texten på sådana  musikaliska kulturskatter växer INTE på träd. :D Efter det är det tänkt att vi ska städa, men det orkar vi inte.

Lördagen 3:e Juni
Oj, händelserik dag! Linneas mamma hälsar på och vi åker allesammans till först IKEA och sedan Tuna Park. Jag köper mig en potatisskalare, en DVD-film och en kudde på hela dagen, men Linnea shoppar loss rejält hon. Det blir, snott från hennes blogg: En TV-bänk, ett litet bord, blommor, krukor, en taklampa, en badrumshylla, en potatisskalare, ett par skor, choklad, en DVD-spelare, En SCART-kabel, och kanske mer som jag inte minns. Jag får äran att bygga ihop TV-bänken och det blir skitbra. Jag är så avundsjuk så jag kan krevera, men samtidigt glad för hennes skull såklart. Som tack för att jag finns blir jag bjuden på en kebabtallrik från Baba Gur Gur, vilken jag förtär ca 20% av. Så mycket mat har jag inte ens sett på vykort förut! Vi ser på filmen jag köpte, Resident Evil: Apocalypse. Den är helt okej, även om Nemesis bara säger "S.T.A.R.S...!" en gång på hela filmen.

Söndagen 4:e Juni
Detta var igår, och det är dagen jag minns minst av. Hmm. Vi vaknar, gosar, kelar... Sen åker jag hem och har jättetråkigt hela kvällen. Försöker spela Resident Evil Zero, men stänger av efter två minuter.

Måndagen 5:e Juni
Så är veckan avrundad! Idag ska jag gymma (beroende på om gymmet har lust att ha öppet en klämdag som denna, sedan ska jag förmodligen hälsa på mina kära morföräldrar. Sen ska jag, nördig som jag är, kolla om GAME i centrum har något roligt spel jag kan handla upp alla mina pengar på. :D

PS. Jag har inte mått dåligt nånting sedan förra måndagen. Jag är frisk nu.

Minnen från en svunnen tid.

Haha, jag sitter och läser gamla mail i brist på vettiga saker att göra. Eller tja, dels det, och dels att jag tänkte föra över lite gammalt till min nya adress. Ser det inte direkt som något kvällsnöje att sitta och kolla igenom allt dumt man gjort, men det är ju trots allt en del av mitt liv så det kan vara roligt att spara åtminstone något.

I vilket fall sitter jag och skrattar lite för mig själv. Så sjuka saker. :D Bland annat så skrev Clarissa, mitt kära ex som jag lovade att aldrig nämna vid namn men gör ändå då jag till skillnad från henne insett att det trots allt existerar fler på jorden som heter samma sak (lång andningspaus), att jag är så perfekt och hej och hå. Och att hennes ex var så hemsk och att hon ångrar 90% av deras förhållanden. Med facit i hand kan man inte annat än skratta åt eländet. Hon dumpade mig ca en månad senare och gick tillbaka till honom. En tjock och finnig engelsman. Starkt jobbat. Haha.

Jag vet att det låter som att jag är bitter. Det är jag faktiskt inte. Jag har det så otroligt bra som jag har det nu, jag ångrar inte att det blev som det blev med henne. Jag har Linnea nu. Nu blir det ett ros-inlägg tillägnat henne igen, men jag måste ju faktiskt säga att jag är så sjukt lycklig. Allt är bra. Det tål att upprepas!

Snart ska jag uppdatera vad jag gjort den senaste tiden förresten. Stay tuned! *stort smajl och tummen upp*

Danne the skinhead

Nä, usch. Säg inte så. Jag får ångest om folk tror att jag har såna hemska åsikter. I varje fall var det så att Linnea rakade mig med min relativt nyinköpta hår- och skäggtrimmer häromdagen. Både hon och jag blev supernöjda, och igår visade det sig t.o.m att hennes mamma tyckte jag passade jättebra i det. Plus att jag inte längre behöver oroa mig över min vidriga virvel som alltid tycker om att ställa sig upp om man så mycket som andas på håret. Så kort sagt: den här frisyren får nog hänga med ett tag. =)Och nej, jag vet inte varför jag ser så sjukt skeptisk ut. :D